Selmecbányai Szalamander – szervezett, autóbuszos utazással, szállással

Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület hagyományosan részt vesz a
Szalamander ünnepségen, Selmecbányán, 2019. szeptember 6-7-8-án.
Az OMBKE – kellő igény esetén – az idei évben három napos, autóbuszos kirándulást szervez
a selmecbányai ünnepségre.

Program tervezet:

Szeptember 6-án: indulás Győrből, budapesti felszállási lehetőséggel (Etele tér, Újpest). Érkezés Selmecbányára – elhelyezkedés, majd közös ebéd.
(A szállás szeptember 06-án és 07-én éjjel a Grand Hotel Matejben lesz, kétágyas, fürdőszobás szobákban, ahol reggelit kapunk. Felár ellenében egyágyas, korlátozott számban. Pótágy lehetséges.)
Délután 14:30-kor találkozás a temetőnél, tisztelgés Professzoraink sírjainál, majd 16:00 órakor az Óvárban megkoszorúzzuk a 48-as Honvéd szobrot. 17:00-kor az OMBKE emléktáblájának megkoszorúzása az Akadémiánál. Este részvétel a Szalamander felvonuláson. (Indulás a régi dohánygyár elől 19:00 órakor.)

Szeptember 7-én: Reggeli után részvétel a polgármesternél rendezett fogadáson (meghívottak részére), majd közös részvétel az ökumenikus istentiszteleten a Nagyboldogasszony templomban.  Közös ebéd. Délután Selmecbánya föld feletti és földalatti régi nevezetességeinek megtekintése idegenvezetővel. Közös vacsora Selmecbányán. Este szabadprogram. (A Diák Szakestélyen a részvétel kizárólag egyénileg lehetséges, a diákszervezőkkel történt előzetes egyeztetéssel.)

Szeptember 8-án: Reggeli után indulás Hodrusbányára, ahol a bányamúzeum és a (részben még működő) aranybánya, megtekintésére van lehetőség. Útközben ebéd, majd indulás Budapestre, onnan Győrbe.

A részvételi lehetőséget a szállások korlátozott száma miatt csak a jelentkezési sorrendben tudjuk biztosítani. Ezért – a részvételi díj befizetésétől függetlenül – mielőbb kérjük a mellékelt Jelentkezési lapot kitöltve az OMBKE Titkárságra eljuttatni. Szobafoglalásnál kizárólagos előnyben részesülnek, akik az autóbuszos programon vesznek részt. Az autóbuszos programra jelentkezés határideje: 2019. július 31.

Várjuk jelentkezésüket. (Telefon: +36 1 201-7337, E-mail: ombke<kukac>ombkenet <pont> hu).

A befizetést – kedvező visszajelzésünk esetén – kérjük átutalással teljesíteni az Egyesület számlájára, vagy készpénzben kiegyenlíteni augusztus 10-ig, az egyesület titkárságán.

Budapest, 2019. június 27.

Jó szerencsét!

Dr. Szabados Gábor
ügyvezető igazgató

2019_Szalamander_jelentkezesi_lap letöltése

A bejegyzés kategóriája: Hírek, Programok
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.