Felhívás!

F E L H Í V Á S

 a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet által

2013. április 16-án 16.30 órakor

a dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal előtti téren tartandó

NAGYGYŰLÉSEN

való részvételre.

 A nagygyűlés célja:

 

  • a közvélemény tájékoztatása a Dunaferr Társaságcsoportnál kialakult válságos helyzetről, egyúttal a város és vonzáskörzetében élők figyelmének felhívása a lehetséges következményekre,
  • a felelős kormányzati erők és a politikai szereplők motiválása, hogy az európai gazdaságkezelésben a kohászat területén már eddig megvalósult gyakorlathoz igazodóan felelősségteljesen lépjenek fel a Dunaferr-nél folyó nyersvas- és acélgyártásának megmaradása érdekében.

 A kialakult helyzet rendkívül aggasztó, mert a csak financiális szempontokat figyelembe vevő és a folyékony fázis teljes megszüntetésére irányuló tulajdonosi magatartás kb. 3-4000 fő Dunaferr-es munkavállaló munkáját teheti feleslegessé, valamint becslésünk szerint a Dunaferr-hez köthető vállalkozások területén további több tízezer munkavállaló veszítheti el munkáját.

 Ezért, ha ez a tulajdonosi elképzelés megvalósulna, akkor az katasztrofális foglalkoztatási és megélhetési állapotokat okozhatna mind a Dunaferr-nél, mind a város és vonzáskörzete életében.

 A nagygyűlésre hívjuk és várjuk a Dunaferr minden munkavállalóját, a város és annak vonzáskörzetében élő lakókat, családokat, hozzátartozókat, mindenkit, aki felelősséget érez a Dunaferr és családja jövőjéért.

 KÖVETELJÜK AZ I. SZ. KOHÓ MIELŐBBI ÁTÉPÍTÉSÉT, ÜZEMBE HELYEZÉSÉT!

 HA ÉL A GYÁR, ÉL A VÁROS!!

Kategória: Hírek | A közvetlen link.