2022. július 14., Összeült a helyi szervezet elnöksége

A szokott helyen, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában tartotta nyári  ülését az OMBKE Vaskohászati Szakosztály Dunaújvárosi Szervezetének vezetősége július  14-én.

Jelen volt a Vaskohászati Szakosztály elnöke, Bocz András is, aki mind a  szakosztállyal, mind pedig az országos egyesülettel kapcsolatos történésekről adott számot.

A helyi szervezet elnöke, Cseh Ferenc felhívta a vezetőség tagjainak figyelmét a csökkenő taglétszám melletti tagdíjfizetéssel kapcsolatos anomáliákra, és arra biztatott mindenkit, hogy az előttünk álló nagyrendezvényeken képviseljék szép számmal Dunaújvárost ezután is a hagyományápolás mellett elkötelezettek. A klubnapi szakmai előadásokhoz az őszi évadra témajavaslatokat kért.
Kvárik Sándor titkár ismertette a legutóbbi vezetőségi ülés óta lezajlott programokat, amelyekbe örvendetesen a Dunaújvárosi Egyetem hallgatóit is sikerült bevonni. Olyannyira, hogy a nyaranta esedékes Ipari Skanzen rendbetételét rájuk lehetett bízni. Ezúton is köszönet érte! Továbbra is kérdéses a pandémia miatt elhalasztott Borbála-napi szakestély megrendezése. Amennyiben szabad utat kap, a jelenlévők hathatós segítségét kéri az elnökkel egyetértésben.
Szóba került a somogyfajszi őskohászati emlékhelyet működtető alapítvány évek óta húzódó, rendezetlen helyzete. Pont került a Dunaferr-Somogyország Archeometallurgiai Alapítvány végére: a közelmúltban megszűnt. Vass Tamás nemrégiben képsorozatban tárta fel az ottani áldatlan állapotokat. Egyesületünk honlapján megtekinthetők az általa készített fotók (ide kattintva tekintheti meg.)

Szente Tünde

A vezetőségi ülésen készült képeink (Vass Tamás felvételei):

Kategória: Hírek | A közvetlen link.